Консултациите при президента  продължават и днес. Държавният глава се срещна

...
Консултациите при президента  продължават и днес. Държавният глава се срещна
Коментари Харесай

Възраждане на срещата с Радев: Политическа стабилност, но не на всяка цена

Консултациите при президента  не престават и през днешния ден. Държавният глава се срещна с „ “ в 09.30 часа през днешния ден.

" Добре пристигнали още веднъж. Поздравления за високия избирателен резултат, израз на доверието на доста българи към Вашата партия. С всеки избор Вашата парламентарна тежест и отговорност пораства ", приветства ги президентът.

„ Неведнъж заявяхте, че ще бъдете съпротива в 49-то, само че знаете, че опозицията също има значима роля в политическия развой и обстановката изисква всяка политическа мощ да даде принос към решаването на проблемите на страната “ сподели още Радев.

Той попита партията: „ Как виждате вие като времева рамка работата на този парламент, обвързвано с раздаването на мандатите? Защото триумфът и неуспехът на съставяне на държавно управление ще дефинира законодателната активност като размер. Дали Вашите цели за законодателна активност съответстват с това, което чухте от първите две политически сили? Има ли смяна по въпроса със съставяне на кабинет? Вече заявихте, че ще подкрепите парламент, само че единствено в случай че е формиран с Вашия мандат. “

Лидерът на „ “ отговори: „ Не знам кой Ви е споделил или заблудил, само че ние не сме казвали, че ще сме съпротива. Напротив – подготвени сме да управляваме. Колко време би трябвало да работи този състав на Народно събрание – първо би трябвало да се приказва за бюджет, тъй като доста сме закъснели с него. “

„ Двете първи политически обединения са декларирали една законодателна стратегия, която ние обаче значително можем да съдим за нея от изказвания в медиите. Все още няма нищо ясно написано черно на бяло. Категорични сме в нашите законодателни планове – още веднъж бяхме ние тези, които внесохме първия законопроект “, добави още той.

„ Важно е да не се подменя волята на българския законодател, а именно провеждането на референдум аз запазването на българската национална валута. Все по-големи са апелите този референдум да не се състои. Всичко обаче е изрядно. Считаме диалозите за Еврозоната като директна замяна на волята на българския гласоподавател и като опит за един прикрит, пълзящ държавен прелом “, добави Костадинов.

Той поздрави решението на служебния кабинет за възбраната на вноса на артикули от Украйна: „ Но няма по какъв начин да повдигна въпроса за дейностите, които не е подхванал кабинетът към момента за предоговаряне на ПВУ в частта на работата на въглищните централи. “



„ Важно е запазването на българската финансова самостоятелност – валутата, значимо е да сме оптимално дистанцирани от спора в Украйна, и е значима политическа непоклатимост, само че не непременно “, приключи той.

Президентът отговори във връзка предоговарянето на ПВУ: „ Текат интензивни диалози с Европейска комисия за това. Очаквам до края на април да имаме резултат. “

Консултации с ГЕРБ-СДС и с „ Продължаваме промяната “- “Демократична България “ се организираха през вчерашния ден.



 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР